REBECCA BOSTRÖM

PANIK

Publicerad 2009-04-28 21:47:11 i ,

Nu har jag fått smått panik. Har fått reda på att jag har fel klubbor! Mina som jag trodde var special gjorda efter mig, var fel. Alltså, beställningen var rätt.. Men leverantören har skickat fel klubbor till mig !!! Så jag har spelat med ett herr sett som är en tum längre än vad jag ska ha , och väger mycket mer också..  Men som tur är så har pappa ringt och fixat så att det ska skicka hem heeeeelt nya klubbor som är mina rätta!  Men  det kommer ju att ta ett bra tag innan jag får alla dom.. Så jag får spela med mina vanliga nu då ett tag till. Fast min järn 7a kapade vi av för att testa om det gick att bara korta dom , men då blev det helt fel i svingvikten och grejer så .. ingen järn 7a !

TOPPEN DAG

Träning

Publicerad 2009-04-27 18:39:41 i ,

Idag har jag varit uppe i Hagge och  tränat lite. Först så träffade jag min tränare, Tomas Sjöberg. Vi pratade om mina klubbor och kollade lite på svingen. Mina klubbor är inte riktigt gjorda för mig, som jag alltid har trott .. Så jag eller pappa ska ringa Wilson Staff och fråga hur jag ska göra. Hoppas att det löser sig iallafall. Inte kul att gå runt hela sommarn och spela med ett par klubbor som jag träffar helt fel med och att dom helt enkelt inte passar mig. Så Tomas och jag ska ta en kik senare på min sving och gå in på tekniken när jag har rätt utrustning.

Jag spelade även idag för första gången i år på hagge. Greenerna är helt otroligt fina för att vara så här tidigt. Riktigt gröna och jämna. Jag är stolt !
Spelade bara 6 hål med brosan och en som heter Sören. Felix (brosan) är så duktig så man får nästan en tår i ögat.. Han är ju bara 5 år den lilla token :) Fortsätter han med golf så kommer han att bli grym, jag lovar er !

TIPS

Varje slag måste ha ett syfte
skriven av Pia Nilsson

Riktigt bra bok, har själv läst den. Och man kan i stort sett läsa vissa delar om och om igen. När man läser den tänker man ofta: Ja just ja! , ja men så äre ju.
Man kommer på sig själv och känner igen sig själv. Den är också riktigt bra skriven.




REKOMMENDERAS!

Sotenäs!

Publicerad 2009-04-26 20:28:03 i ,

Då är jag tillbaka hemma igen efter Sotenäs. Riktigt roligt och skönt att komma ut och spela, längtar redan till nästa tävling! 
Jag spelade riktigt bra första 18, gick på 74 (+ 3). Gjorde även en EAGLE! :D 
Så nu har jag gjort två stycken totalt.
Jag gjorde den på en par 5:a och började med att slå ut en bra drive, följt av att jag slog en 21 gradare från c. 160 meter och den landade fint på green ungefär 5-6 meter ifrån pinnen. Jag kände att det var ett riktigt bra slag och såg bara att den gick rakt mot där jag siktade. När jag kom närmare green såg jag bollen och blev skit glad. Jag tänkte, nu jäklar !
Gick upp på green och kollade ut linan och den var hyffsat rak faktiskt. Sen när jag ställer mig över bollen får jag en jäkligt skön känsla och tänker bara - den här är i ! Och visst vare så :)
Hålet efter gjorde jag birdie, hehe :) Så var tre under där ett tag, men kom in på par.
Andra 18 kom jag in i en svacka första nio och det var boggie efter boggie ... humöret blev bara sämre också. Jag kände mig helt seg och tung lixom.. kom in på en 44 (+9). Då kom jag på att jag behövde mer dricka. Jag drack hur mycket som helst och knapra i mig en hel del kex och mackor. Då kom energin tillbaka inför sista nio och jag låg +1 när det var två hål kvar och då gör jag en boggie på 17:onde hålet. Men kände att det ändå var helt okej och taggade inför sista hålet som var rätt så klurigt par 4:a.. Hade ett bra utslag och skulle spela in med en rescue. Tröck dock ut den och slog ner i ett vattenhinder brevid green :( . och då tappade jag tron som man absolut INTE får göra för att varje slag är viktigt och räknas. Tabbade till mig runt green och det slutade med en trippel ...
Blev en 85:a (+14) .
Men jag är faktiskt riktigt nöjd över min första rond så jag tog med mig den hem :)
Jag tog även med mig en snygg bränna hem också ;) haha ... en vit hand, vita fötter, t-shirt rand!


Den vita handen


Den vanliga

Idag, (söndag)  åkte jag ut till Hagge och provade greenerna som hade öppnat! Jag tror att det var alla hål utom skogshålen som hade öppnat med sommargreener. Härligt för att vara så här tidigt ! Det var ju snö för 2 veckor sen ..
Greenerna var väl långsamma och lite hoppiga men det funkade !  Jag hoppas på att dom kan få till dom i sommar så att det går att träna riktig puttning på hemmaplan.
Nu ska jag gå och titta på Whipeout, ett riktigt roligt program :) !

PUSS & KRAM


Stugan som jag och pappa bodde i på Johannesvik´s camping

Hemma hemma ..

Publicerad 2009-04-23 20:43:01 i ,

Hejsan!

Nu har jag kommit hem till kalla dalarna igen.. urk !
Veckan har varit helt sjukt rolig! Lägret med landslagstjejerna var på topp. Vi hade fokus på närspel där nere, och gjorde många nyttiga övningar. Jag blev het på puttningen sista dagen, satte 72 puttar i rad, på runt 1,5 meter. helt OK !
Dag 2 spelade vi även match mot en annan "elit-grupp" som var både ett och två år äldre. Vi fick tyvärr stryk :/ attans !
Men vi kommer igen :D
Imorgon drar jag ner till Sotenäs, (strax ovanför Göteborg).
På Sotenäs Open, eftersom att jag inte kom med på Hjo Open. Det var riktigt bra startfält på Hjo så .. inte lätt!
Har sänkt mitt handicap också, från 6,5 till 5,7. Målet i år är ju att koma ner till iallafall 3 .. :)
Jahapp, klockan börjar blir mycket och bilen går redan 07:00 imorgon, så bäst att vara pigg!
Ni får ha det bra och släng gärna en kommentar så blir jag glad :)
Nu ska jag gå och tagga tills imorgon :D

PUSS&KRAM

Tävlings dags

Publicerad 2009-04-13 21:46:57 i ,

Hejsan!

Helt slut är man nu efter en dag med 36 hål ... Jobbigt !!
Eftersom att man är ovan så har jag jäkligt ont i fötterna, men annars är minerna uppåt =)
Jag hade som sagt inga resultat mål men så här gick det :

Rond 1
första nio : + 9
andra nio : + 3
totalt + 12

Rond 2
första nio : + 8
andra nio : +8
totalt + 16

Första ronden gik jag faktiskt på mitt handicap :)
Det var väldigt blåsigt idag och även solen kom fram några gånger. Så man kunde iallafall gå i t - shirt utan att frysa =)
Riktigt skönt och kul att vara ut på banan igen, har verkligen saknat det här!
Imorgon drar vi iväg mot Danmark, härligt :) Det skulle tydligen vara 20+ där nere .. Najs =)

HEJDÅÅ <3

Örestads GK

Publicerad 2009-04-12 21:42:16 i ,

Hello ! Nu sitter jag här i husvagnen på Örestads golfklubb. Vägen hit var faktiskt inte så lång eftersom att vi åkte ifrån Halmstad. När vi åkte ner hit åkte vi längs kusten och fick se en liten skymt av havet =).





När vi kom fram, började vi med lite käk (pastarätt). Sedan var det dags att värma upp och jag började vid rangen.
Kändes lite stelt i början, men det gör det väl speciellt efter en skapligt lång biltur. Annars funkade slagen helt okej tyckte jag. Inga större bekymmer!

Sen gick jag till putting-green och fortsatte där. Och den däremot va väl lite sådär måste jag säga.. Ingen längdkänsla alls. Men det är ju en typisk grej som man inte kan ha så höga förväntningar på nu såhär första tävlingen.
Mitt mål den här tävlingen är att ha bra "långa slag". Sen resultatet är faktiskt inte så viktigt.

Klockan 15:00 var det dags att spela in. Jag gillar banan, lite min stil sådär. Ganska rak och öppen!
Första nio hålen var mina puttar rent ut sagt KATASTROFA!!!
Men sen måste jag ha lärt mig greenerna för att sista nio gick mycket bättre, så nu är jag riktigt laddad inför morgondagen :)



Här står jag och slår över en svan faktiskt :) hehe

Stopp på Halmstads GK

Publicerad 2009-04-11 21:50:50 i ,

Hallåhallå !

Tillbaka in efter en härlig dag. Dock halva dagen har man setat i en bil, menmen ...
Nu är man iallafall på Halmstads GK. Riktigt fin må jag säga !!!
Solheim Cup gick ju här -07 så det är riktig hög klass på klubben & banan.
Vi kom hit ganska sent, så det blev nån timmes träning på putting-green och range.
Kände att jag behövde träna mina järnslag b.la. Eftersom att jag hade problem med dom igår när vi spelade på Mariestad GK. Jag hookade en hel del och det var väl bara drive- arna som var raka och fina!
Men nu funkade det faktiskt riktigt bra och jag fick på ett par riktiga pärlor. Skönt att det sitter nånstans iallafall, så jag har en chans att plocka fram dom på Örestad.
Påtal om Örestad så har jag och pappa tjafsat om hur man uttalar det .. haha .. han vill gärna säga: ÖRE stad medans jag vill säga: Öre STAD. Snacka om att man är dalmas =)
Jo förresten, provade en cool grej på rangen. Det fanns gummipeggar fast satta i mattorna & i två utav mattorna var det en "självuppeggande" maskin. Så när man hade slagit ett slag så åkte gummipeggen ner i mattan och kom upp med en ny boll. Ganska coolt de där ... Brosan vá lagomt imponerad iallafall.
Nu ska jag nog lägga mig och läsa lite och ladda för en ny biltur i morgonbitti ner till Örestad. Ska även spela in imorgon och får hoppas att det känns bra. Är jäkligt taggad nu inför Norberg Open, det ska bli helt sjukt roligt!!!

Ha det bra allihopa :)


Här är det iaf grönt och fint på rangen =) !!

Mariestads GK

Publicerad 2009-04-10 20:22:45 i ,




Nu har man packat klart väskorna & bagen och dragit ner till Mariestad!
Direkt när vi kom ner så spelade jag och farsan våra första 18 hål för året.
+ 15 grader coh solen sken, kan det ha varit bättre?!



Jag tror faktiskt att jag har gjort bort mig lite, för att jag har inte tagit med mig några "kort" byxor.. hm ..
Aja, det får väl la gå endå :)
Om vi återgår till spelet, så gick det väl inte så bra. Men man kan inte förvänta sig så mycket första gången tycker jag.
Faktiskt så funkade mina puttar oväntat bra ! och drivern hade jag fått lånat, och de funkade super. Så när jag kommer hem hoppas jag på att min nya drive - Smooth Wilson Staff - har kommit hem.
Nu ska jag fortsätta att ta det lugnt och kolla på Talang 2009 :)

Finslip

Publicerad 2009-04-08 22:12:02 i ,

Sista passet inför turnén!  Nackdelen är ju att vi har massa snö kvar här i Dalarna, men men =)

Sista passet inför turnén!  Nackdelen är ju att vi har massa snö kvar här i Dalarna, men men =)

Tävlingsplanering -09

Publicerad 2009-04-08 22:04:43 i ,

Här kommer min tävlingsplanering 2009 ! =)

April

13 Norberg Open JMI - Örestads

25-26 Hjo Open - Hökensås (ev. Sotenäs Junior Open)

Maj

9-10 Skandia Tour Riks omg. 1 - Norrköping

16 JMI - Hammarö

23-24 Skandia Tour Riks omg. 2 - Öregrund

Juni

2 Mc Donald´s Juniorpokal  JMI - Mosjö

16-18 Skandia Tour Riks omg. 3 - Askersund

Juli

1-2 Skandia Tour Riks omg. 4 - Dalsjö

22-23 Skandia Tour Riks omg. 5 - Tortuna

30 JMI Karlstad Junior Masters

Augusti

3-4 Srixon Junior Open - Täby

6-7 Skandia Tour Riks omg. 6 - Linköping

11 Regionkval Skandia Cup - Dalsjö

September

5-6 Skandia Tour Riks omg. 7 - Kristinehamn

12-13 Riksfinal Skandia Cup - Kil

Oktober

3-4 Skandia Tour Riks omg. 8 Eskilstuna

Tillbaka igen

Publicerad 2009-04-05 17:32:51 i ,

Hello hello !

Äntligen tillbaka igen, ganska skönt faktiskt. Nu ska jag börja skriva på allvar, nu när våren är här och lika så golfen.
Ska dra ner till Mariestad nästa vecka och spela mina första 18 hål för säsongen. Riktigt härligt !!
Sen blir det yttligare en liten turné ner i landet, och även ut ur landet till Danmark.
Datorn blir med ner så jag kommer att skriva för fullt när jag får tid över i husvagnen ! =)
Sköt om er så länge :*

Om

Min profilbild

Rebecca Boström

19 årig tjej på vift i staterna! Här kan ni följa mitt liv i USA. Jag är en golfspelare som just nu befinner mig i Tyler, Texas, och pluggar på TJC, Tyler Junior College. Jag skriver om min vardag här i staterna och allt mellan himmel och jord!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela